• Skip to main content
  • Skip to secondary menu
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Homepage
  • About
  • Blog
  • Contact

İstanbul Rehberi

İstanbul Turist Rehberi

  • Aktiviteler
  • Alışveriş
  • Müzeler
  • Yeme İçme
  • Semtler
  • Camiler
  • Bizans Eserleri
  • İstanbul Tarihi

İstanbul’da Gün Batımı İzlenecek En Güzel Yerler 2022

February 9, 2022 by Serhat Engül

İstanbul, şüphesiz ki dünyanın en güzel manzaralarından birine sahip. Hem İstanbul Boğazı, hem de Haliç‘in üzerinde gün batımını izlemek büyük keyif. Bu yazıda İstanbul’da gün batımı izlenecek yerler hakkında bilgi bulabilirsiniz. İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında gün batımı manzarası izlenecek yerleri maddeler halinde sıraladık. Umarım sizlere faydalı olur.

İçerik Listesi

  • İstanbul’da Gün Batımı İzlenecek Yerler 2022
    • 1. Çamlıca Tepesi
    • 2. Küçük Moda Burnu
    • 3. Kalpazankaya Koyu
    • 4. Bozdoğan Kemeri
    • 5. Pierre Loti Tepesi
    • 6. Haydarpaşa Garı
    • 7. Otağtepe
    • 8. Karlık Bayırı

İstanbul’da Gün Batımı İzlenecek Yerler 2022

İstanbul’da gün batımı izlenecek yerler arasında çok güzel noktalar var. Buralarda yaşayacağınız deneyimi, başka aktiviteler ile zenginleştirebilirsiniz. Örneğin Kalpazankaya Koyu‘nda gün batımına kadar denize girebilirsiniz. Veya Pierre Loti Tepesi‘nde günü batırmadan önce Eyüp Sultan Camii ve Miniatürk gibi tarihi eserleri ve müzeleri gezebilirsiniz.

1. Çamlıca Tepesi

İstanbulda Gün Batımı İzlenecek Yerler

İstanbul’a gürültüden ve hengameden uzak bir noktadan bakmak ve şehrin siluetini izlemek istiyorsanız, Çamlıca Tepesi’ni ziyaret etmelisiniz. Aynı zamanda İstanbul’un sayılı kuş gözlem noktalarından biri olan Çamlıca Tepesi, gün batımının en güzel izlendiği bölgeler arasında yer alıyor.

Çamlıca Tepesi’ne çıkarak, güneşin İstanbul’un silueti üzerinde batışını izleyebilirsiniz. Ayrıca Çamlıca’da gezilecek yerler arasına son yıllarda Çamlıca Kulesi ve Çamlıca Camii gibi yerler de eklendi.

Çamlıca Tepesi’ne Nasıl Gidilir?

Çamlıca Tepesi, ulaşım hatlarına yakın bir noktada ve kent merkezinin yakınında yer alıyor. 14D, 11Y, 25E, 129T gibi birçok IETT hattı Çamlıca Tepesi’ne ulaşım sağlıyor.

Otobüsten indikten sonra taksi tutup cüzi bir ücret ödeyerek tepeye ulaşabilirsiniz. Kişisel aracınızla gelmeyi tercih ediyorsanız, Altunizade’ye ulaşıp NATO yoluna girmeden tabelaları takip etmeniz yeterli olacaktır.

2. Küçük Moda Burnu

İstanbul Gün Doğumu İzlenecek Yerler

Tarihi Moda İskelesi’nin üst kısmında kalan Küçük Moda Burnu, İstanbul’da gün batımının izlenebileceği en güzel yerlerden biri. Moda Burnu, Moda semtindeki diğer yerlerin aksine daha sakin ve romantik bir yer. Moda Burnu ayrıca Kalamış Marina’yı ve Fenerbahçe Adası’nı tepeden gören bir konumda yer alıyor.

Gün batımını buradan izlemenin zevki gerçekten bambaşka. Burada gün batımını izlerken çayınızı kahvenizi yudumlayabileceğiniz küçük bir çay bahçesi de bulunuyor. Küçük Moda Burnu’nda güneşi batırdıktan sonra Kadıköy’e doğru yola çıkabilir ve semtin en iyi restoranı olan Çiya Kebap’ta güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

Kadıköy’den Moda Burnu’na Nasıl Gidilir?

Kadıköy Rıhtım’a ulaştıktan sonra Kadıköy-Moda tramvayına binip Moda İlkokulu durağında indikten sonra, birkaç dakika yürümeniz yeterli olacaktır. Kişisel aracınızla geliyorsanız, Moda Sahili’nin üst tarafındaki yolu takip ederek kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

3. Kalpazankaya Koyu

Kalpazankaya

Burgazada’nın arka kısmında yer alan Kalpazankaya Koyu‘nu Sait Faik Abasıyanık’ın hikâyelerinden biliyoruz. Sait Faik, zamanının çoğunu burada geçirirmiş. Hikâyelerinin önemli bir kısmını da burada yazdığı söyleniyor, nitekim güneşin Kalpazankaya’da ne kadar güzel battığını onun hikâyelerinden okumaktayız.

Kalpazankaya’nın adı, Bizans İmparatorluğu döneminde burayı mesken edinmiş kalpazanlardan geliyor. Sahilde bulunan doğal bir kuyunun sahte para üretiminde kullanıldığı rivayet edilmekte.

Kalpazankaya, aynı zamanda İstanbul’un en temiz havaya sahip yerlerinden biri. Koy, kış aylarında yoğun rüzgâr aldığı için yazın gelmenizi tavsiye ediyoruz. Burada aynı zamanda koyla aynı ismi taşıyan bir restoran bulunuyor. Bu restoranda rakınızı, içip gün batımını izlemenin zevkini başka hiçbir şeyin vermeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Burgazada Kalpazankaya Koyu’na Nasıl Gidilir?

Şehirhatları vapuruyla Burgazada’ya ulaştıktan sonra fayton ya da bisiklet kiralayarak Kalpazankaya’ya ulaşabilirsiniz. Yürüyerek ulaşmak da mümkün, ancak yorucu bir parkur olduğunu belirtmekte fayda var.

4. Bozdoğan Kemeri

Bozdoğan Kemeri

Birçok filme mekân olan Bozdoğan Kemeri, Roma İmparatorluğu döneminden kalan nadide eserler arasında yer alıyor. Asıl adı Valens Su Kemeri olan yapı, Roma imparatoru Valens tarafından MS 378 yılında tamamlanmış. Asırlar boyunca İstanbul’a su taşımış olan bu kemer, günümüzde bütün ihtişamıyla sapasağlam duruyor.

Kemerin yapımı İmparator Konstantin (Constantinus) döneminde başladıysa da, Doğu Roma İmparatoru Valens döneminde tamamladığı için onun adı verilmiş. Yapının büyük bir kısmı zaman içinde yıkılmış olsa da, ayakta kalan bölümleri hâlâ tüm heybetiyle duruyor. Tarihi 1700 yıla kadar uzanan bu eser, 20 metre yüksekliğiyle İstanbul’u tepeden izlemeye olanak sağlıyor.

Bozdoğan Kemeri’nde güneşin Haliç üzerinden batışını izleyebilirsiniz. Buraya çıkarken fotoğraf makinenizi de yanınızda getirmeyi unutmayın. Harika manzaralar yakalayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bozdoğan Kemeri’ne Nasıl Gidilir?

Bozdoğan Kemeri, 50’den fazla İETT hattının güzergâhı üzerinde yer alıyor. Aynı zamanda kemere yakın noktada tramvay ve metro hatları da bulunuyor. Kişisel aracınızla gelmeyi planlıyorsanız, Unkapanı’ndan Aksaray’a giden yolu takip ederek kemere kısa süre içinde ulaşım sağlayabilirsiniz.

5. Pierre Loti Tepesi

İstanbulda Gün Batımı Nerede İzlenir

Eminim ki başlığı gören birçok kişinin aklına ilk olarak Pierre Loti Tepesi gelmiştir. Haliç’e nazır bir konumda yer alan tepe, adını Pierre Loti ismiyle tanınan Fransız yazar Julien Viaud’dan alıyor. Julien Viaud’un bir süre İstanbul’da yaşadığı ve sıklıkla bu tepedeki bir kahvehaneye geldiği biliniyor.

Pierre Loti, İstanbul’daki en güzel manzaralardan birine sahip. Özellikle haftasonları kalabalık olsa da, huzurlu hâlinden bir şey yitirmediğini söyleyebiliriz. İstanbul’da yaşayıp Pierre Loti’ye gelmemiş biri, çok şey kaybetmiş demektir. Nitekim güneşin Tarihi İstanbul Yarımadası üzerinde batışını izlemenin zevki paha biçilemez.

Eyüp Pierre Loti Tepesi’ne Nasıl Gidilir?

Eyüp’ten kalkan Eyüp-Piyerloti teleferik hattı ile tepeye kısa sürede ulaşabilirsiniz. Kişisel aracınızla ulaşmak istiyorsanız, yine Eyüp üzerinden yol tabelalarını takip etmeniz gerekir. Pierre Loti’de ücretli bir otopark bulunuyor ve haftasonları burada yer bulmanın pek kolay olmadığını belirtmekte fayda var.

6. Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa Garı

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, turnesini “Haydarpaşa’da Gün Batımı” konseriyle bitirmişti. Haydarpaşa Garı, tren hatlarının kaldırıldığı zamandan beri terk edilmiş bir görünüme sahip olsa da, güzelliğinden hiçbir şey kaybetmediğini söylemek mümkün. Burada gün batımını izlemenin zevki de bambaşka…

Haydarpaşa’ya giren güneş ışığının, burada bir sanat eserine dönüştüğünü söyleyebiliriz. Garın granit zemini güneş ışığını yansıtıyor ve ortaya harika bir görünüm çıkıyor. Eğer fotoğraf sanatıyla ilgileniyorsanız, bu eşsiz manzara kesinlikle ilginizi çekecektir. Haydarpaşa’nın İstanbul‘da gün batımı manzarası izlenecek yerler arasında özel bir yeri var.

7. Otağtepe

Boğaz Köprüsü Manzarası

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne nazır bir yerde bulunan Otağtepe, adını İstanbul’un fethinden önce burada olan otağdan alıyor. Rivayete göre Fatih Sultan Mehmet, buradaki bir ağacın dibine otağ yaptırır ve Rumeli Hisarı’nın inşaatını buradan takip eder. Osmanlı tarihinde önemli bir yere sahip olan Otağtepe, bugün İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip.

Otağtepe’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal tesisler ile birlikte birçok kafe ve restoran bulunuyor. Ayrıca Ağva’ya kadar uzanan Beykoz Korusu da Otağtepe yakınlarında yer almakta. Güneşin batışını Boğaz manzarasıyla izlemek için burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Beykoz Otağtepe’ye Nasıl Gidilir?

15M, 15KÇ, 15A, 14M ve 15ŞN numaralı İETT hatları Otağtepe’ye ulaşım sağlıyor. Ancak tepeye çıkmak için Otağtepe durağında indikten sonra 10 dakika kadar yürümeniz gerekiyor. Sosyal tesisler, Kavacık Dörtyol durağına da yakın bir konumda yer alıyor. Kişisel aracınızla gitmeyi planlıyorsanız, İstanbul Çevre Yolu/O-2 üzerinden tabelaları takip ederek ulaşım sağlayabilirsiniz.

8. Karlık Bayırı

İstanbulda Gün Batımı Nereden İzlenir

Çiçekçi semtinde yer alan Karlık Bayırı, pek bilinen bir yer değil. Boğaz’a nazır bir yerde bulunan Karlık, aynı zamanda İstanbul Boğazı üzerinden göç eden kuşları izlemek için en uygun yerlerden biri. Boğaz’a bakan küçük yamaçtan İstanbul’un manzarasını ve gün batımını izleyebilir, burada bulunan kafeteryada oturarak çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Karlık Bayırı, şehir merkezine yakın olduğu hâlde nefes alınabilen sakin yerlerden biri. Yamaçta bulunan dürbün sayesinde Avrupa Yakası’nı ve Boğaz’ı yakından izleyebilirsiniz. Karlık Bayırı, çok bilinen bir yer olmasa da İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler arasında öne çıkıyor.

Üsküdar Karlık Bayırı’na Nasıl Gidilir?

Kadıköy Rıhtım’dan kalkan dolmuşlara binip Çiçekçi durağında inerek Karlık Bayırı‘na kısa sürede ulaşabilirsiniz. Buraya ulaşmak için duraktan aşağı doğru yürümeniz yeterli olacaktır. 16D ya da Gebze-Harem minibüsleriyle de ulaşım sağlamak mümkün.

Harem durağında indikten sonra, caddenin karşısındaki merdivenlerden çıkmanız yeterli olacaktır. Buraya kişisel aracınızla gelmenizi tavsiye etmeyiz, çünkü küçük bir yer ve park problemi yaşama ihtimaliniz yüksek.

Önerilen Diğer Yazılar

İstanbul’da günü batırdıktan sonra, sessiz sakin bir kafede zaman geçirmek isterseniz, İstanbul’da Kafa Dinlenecek Mekanlar yazımızdan bu tarz yerleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca İstanbul’da yapılacak aktiviteler yazısı da şehirde yapılacak farklı şeyleri keşfetmenizi sağlayabilir.

İstanbul’da Gün Batımı Manzarası Nereden İzlenir by Serhat Engül

Filed Under: Aktiviteler

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

TAKIP ETMEK ISTER MISINIZ?

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Istanbul Turist Rehberi

blankMerhaba ben Serhat Engül. İstanbul'da faaliyet gösteren bir profesyonel tur rehberiyim. Bu sayfada İstanbul ile ilgili tüm bilgilerimi sizlerle paylaşmaya gayret ediyorum. Blog sayfasında yaklaşık 200 yazılık bir arşiv bulabilirsiniz. Site ile ilgili diğer detayları ise buradan okuyabilirsiniz.

Footer

Istanbul Turist Rehberi

Merhaba ben Serhat Engül, 2004 yılından beri İstanbul Rehberler Odası’na kayıtlı olarak çalışan bir profesyonel rehberim.

Bu sitede İstanbul’un tarihi, müzeleri, yeme-içme yerleri ve semtleri hakkında yazılar bulabilirsiniz. Keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle!

Recent Articles

  • Akvaryum GİRİŞ ÜCRETİ ve ZİYARET SAATLERİ → 2023
  • Vialand GİRİŞ ÜCRETİ ve ZİYARET SAATLERİ (Güncel 2023)
  • Atatürk Arboretumu Giriş Ücreti ve Saatleri (Güncel 2023)
  • İstanbul’da Özel Turist Rehberi ile Gezilecek Yerler
  • Konstantinopolis’te Latin İstilası (IV. Haçlı Seferi)

Powered by Reborn Travel

blank

Tüm Hakları Saklıdır © 2023