40 yıl hatırı olan Türk kahvesi, soğuk suyla ve istenirse şekerle buluşuyor ve kendine özel fincanında servis ediliyor. Çeşitli kavurma ve öğütme teknikleriyle farklılaşan Türk kahvesinin nasıl pişirildiği de önemli. Közde ya da kumda ağır ağır pişen kahve en makbulü. Bu yazıda İstanbul’da Türk Kahvesi içilecek yerleri bulabilirsiniz.
İçerik Listesi
İstanbul’da Türk Kahvesi Mekanları 2022
İstanbul’da en iyi Türk kahvesi nerede içilir sorusuna cevap olarak 14 maddelik bir liste hazırladık. İstanbul’da Türk kahvesi içilecek en güzel mekanlar, genelde Beyoğlu, Tarihi Yarımada, Boğaziçi ve Kadıköy gibi tarihi yerlerde konumlanıyor.
1. Mandabatmaz

1967 yılından beri aynı küçük dükkânda yer alan Mandabatmaz, İstiklal Caddesi’nde Türk kahvesi pişirip sunmaya devam ediyor. İsmini, köpüğü çok kalın olduğu için “manda bile batmaz” deyiminden alan kahveci, İstanbul’da Türk kahvesi denince ilk akla gelen yerler arasında.
Beyoğlu’ndaki Olivia Geçidi’nin hemen yanında yer alan Mandabatmaz, Türk kahvesini cezvede ve kısık ateş eşliğinde pişiriyor. Taksim civarına yolunuz düşerse bu güzel Türk kahvecisine mutlaka uğramalısınız.
2. Şairler Kahvesi
Beşiktaş’ın en sakin yerlerinden biri olan Vişnezade Mahallesi‘nde bulunan Şairler Kahvesi Şairler Parkı‘nın tam karşısında yer alıyor. Dekoruyla ve atmosferiyle Beşiktaş’ın en güzel kahve dükkânlarından biri olan Şairler Kahvesi, kahvenin yanında yemekleriyle de dikkat çekiyor.
3. Pierre Loti

Adını Fransız yazar Pierre Loti’den alan mekânda, Sarayburnu ve Haliç manzarasına karşı köpüklü bir Türk kahvesi içebilirsiniz. Teleferikle ya da mezarlığın içinden yürüyerek çıkabileceğiniz tepede çay bahçeleri bulunuyor. 1400 kişiyi ağırlayabilen tepenin açık alanı özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor.
4. Çorlulu Ali Paşa Medresesi
Çemberlitaş ile Beyazıt arasında konumlanan ve eski bir Osmanlı yapısı olan Çorlulu Ali Paşa Medresesi; nargilesi ve yanında kömür ateşinde pişen Türk kahvesiyle meşhur. Özel olarak az kavrulmuş kahve kullanan Çorlulu Ali Paşa Medresesi, tarihi atmosferiyle oldukça turistik bir mekân.
5. Brew Coffeeworks

Tarihi atmosferde değişik kahve çeşitlerini tatmak isterseniz, Eminönü’nde bulunan Brew Coffeworks isimli kahveciyi ziyaret edebilirsiniz. Mısır Çarşısı’ndan, Tarihi Sirkeci Garı‘na giden yolda konumlanan Brew Coffeworks’ün duvarlarında Kamplumbağa Terbiyecisi tablosunun sahibi Osman Hamdi Bey ve 1. Ulusal Mimarlık Akımı‘nın öncüsü Mimar Kemalettin Bey‘in portreleri yer alıyor.
Tarihi atmosfere ev sahipliği yapan Legacy Ottoman Oteli’nin en alt katında yer alan kahvecinin tatlıları da günlük olarak otelden geliyor. Leziz bir Türk kahvesinin yanında günlük cheesecake ya da makaronlarını tadabilirsiniz.
6. Emirgan Tarihi Çınaraltı
Emirgan otobüs durağının karşı sırasında yer alan Emirgan Tarihi Çınaraltı, asırlık çınar ağaçlarının altında bulunuyor ve ismini de buradan alıyor. 1948’den beri hizmet veren mekânın eski müdavimleri arasında Yahya Kemal Beyatlı, Behçet Necatigil, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi şairler yer alıyor.
Emirgan Tarihi Çınaraltı, boğaz havası eşliğinde Türk kahvesi içmek için ideal mekânlardan.
7. Latife Türk Kahvesi
Kahvelerini kendileri üretip, kendileri çeken Latife Türk Kahvesi, kahve kokusuyla kahve severleri ağırlıyor. Ev yapımı tatlılar ve sıcak servis edilen kurabiyelerle kahvenizi daha da lezzetlendirebileceğiniz Latife, Beşiktaş’ta yer alıyor.
8. Bebek Kahvesi
1945’te bir balıkçı kahvesi olarak işletilmeye başlanan Bebek Kahvesi, yaklaşık 70 senedir çayı, simidi, menemeni ve tabii ki Türk kahvesi ile de pek çok müdavime sahip.
Bebek Camii’nin arkasında yer alan Bebek Kahve, nostaljik havasını korumaya devam ediyor. Sadece kahve değil, öğlen ve akşam yemeği de yiyebileceğiniz mekânda Boğaz havası alabilirsiniz.
9. Şark Kahvesi

1958’den beri kahve yapılan Şark Kahvesi, Kapalıçarşı’da yer alıyor. Otantik havasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken kahvecide kahveler kum ateşinde pişiyor. Turistik gezi yaparken soluklanmak ve yorgunluk kahvesi içmek isterseniz Şark Kahvesi’ni öneriyoruz.
10. Tarihi Bağdat Kuru Kahvecisi
Bağdat Caddesi’nde Suadiye’de yer alan Tarihi Bağdat Kuru Kahvecisi, Yunanistan’ın Sakız adasından gelen doğal damla sakızını, damla sakızlı Türk kahvesinde ve lokum çeşitlerinde kullanıyor. Damla sakızının yanı sıra çikolatalı, sütlü Türk kahveleri de Tarihi Bağdat Kuru Kahvecisi’nin en çok tercih edilen kahvelerinden.
Kahve yanına suyun de ev yapımı likörlerden de tercih edebildiğiniz Tarihi Bağdat Kuru Kahvecisi’nin özel tatları arasında Ağrı Aladağ’dan gelen çiçek balı, Kavala Kurabiyesi de yer alıyor.
11. Çengelköy Çınaraltı Kahvesi
780 yıllık tarihi Çınar ağacından adını alan Çengelköy Çınaraltı Kahvesi, 1968 yılından beri sabah 07.00’den gece yarısına kadar hizmet veriyor. İstanbul Anadolu Yakası’nın sembollerinden Çengelköy Çınaraltı Kahvesi; çay ve kahve gibi içeceklerin yanı sıra, boğaz havası eşliğinde kahvaltı da edebileceğiniz bir mekân.
12. Fazıl Bey’in Türk Kahvesi
Farklı yerlerde şubeleri bulunan Fazıl Bey’in Türk Kahvesi’nin ilk şubesi Kadıköy Çarşısı’nda açılmış. Fazıl Bey’in anısını yaşatmaya karar veren oğulları, babaları Fazıl Bey’in yaklaşık yarım asır tarihi Kadıköy Çarşısı’nda işlettiği kurukahveci dükkânını günümüze uyarlamış.
Kahve öğütme makineleri ve kahve çuvallarıyla dekore edilmiş mekânda taze çekilmiş kahveleri paket halde satın alabiliyorsunuz. Damla sakızlı, kakuleli, bitter çikolatalı gibi farklı kahve çeşitlerini Fazıl Bey’in Türk Kahvesi’nde içebilirsiniz.
13. Cherrybean Coffees
Moda’nın en güzel kahvecilerinden olan Cherrybean Coffees, kendi kahvesini çiğ olarak ithal eden ve taze kavuran bir kahveci. Ferah bahçesi, alt katında paylaşım kütüphanesiyle; Türk kahvenizi keyifle yudumlayabileceğiniz bir mekân olduğunu söyleyebiliriz.
Ev yapımı zencefilli kurabiye gibi tatlılar da bulabileceğiniz kahvecide, workshop’lar da düzenleniyor.
14. Okkalı Kahve
10’dan fazla Türk kahvesi çeşidi bulunan Okkalı Kahve, Kadıköy’ün meşhur Dersaneler Sokağı‘nın ilerisinde yer alıyor. Gar kahvesi, Tarsusi kahve gibi İstanbul’da başka yerde zor bulunan kahve çeşitlerinden size uygun olanı bulmak için garsonlardan yardım alabilirsiniz.
Az kavrulmuştan çok kavrulmuşa, sütlüden büyük fincanda servis edilen Türk kahvesi çeşitlerini bulabileceğiniz Okkalı Kahve’de; kahvenizi az bir fiyat farkıyla okkalı, yani büyük fincanda da içebilirsiniz.
İstanbul’da En İyi Türk Kahvesi by Serhat Engül
Leave a Reply